Πάτρα 18-04-2008


Φύλαξη των νήσων Στροφάδων από οργανωμένες Ομάδες


Ομοσπονδιακών θηροφυλάκων της


Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου


Αναχώρησε την 10/04/08 για τις νήσους Στροφάδες, το πρώτο γκρουπ Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, στα πλαίσια προστασίας των αποδημητικών τρυγονιών που σταθμεύουν στην περιοχή κατά το εαρινό μεταναστευτικό τους ταξίδι προς τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου για όγδοη συνεχή χρονιά αναλαμβάνει σε συνεργασία με τις Λιμενικές αρχές Κατακώλου και Ζακύνθου και με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ζακύνθου, την προστασία των νήσων Στροφάδων από κάθε επίδοξο και ασυνείδητο λαθροθήρα εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό, τις ιδανικότερες συνθήκες ξεκούρασης για τα πουλιά που φθάνουν εκεί. Από τότε που οι Κυνηγετικές οργανώσεις δημιούργησαν την Ομοσπονδιακή θηροφυλακή και ανέλαβαν την φύλαξη των νήσων Στροφάδων με τους δικούς τους υπαλλήλους Ομοσπονδιακούς θηροφύλακες αναγνωρισμένους από την πολιτεία, σ΄ αυτά τα απομονωμένα νησιά δεν έπεσε ούτε μια κροτίδα και κανένας επίδοξος λαθροθήρας δεν τόλμησε ούτε να σκεφθεί την αποβίβασή του εκεί.

Η παρουσία των Ομοσπονδιακών θηροφυλάκων στα συγκεκριμένα νησιά προγραμματίσθηκε για περισσότερο απο ένα μήνα(10 Απριλίου- 20 Μαΐου) με εναλλασσόμενα εβδομαδιαία τριμελή γκρουπ και είναι πλέον βέβαιο ότι θα εγγυηθούν την ουσιαστική προστασία των πουλιών όπως άλλωστε συνέβη και τις προηγούμενες χρονιές όπου καμία τουφεκιά δεν έπεσε και κανένας δεν επιχείρησε να προσεγγίσει τους συγκεκριμένους βιοτόπους. Στην προσπάθειά μας αυτή, η ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και το λιμεναρχείο Κατακώλου είναι ουσιαστικοί αρωγοί καθώς η βοήθειά τους και η συμπαράστασή τους στο δύσκολο έργο μας, ήταν και είναι αμέριστη.

Οι Κυνηγετικές οργανώσεις έμπρακτα αποδεικνύουν με τα εντεταλμένα όργανά τους ότι συμβάλλουν ουσιαστικά και ανιδιοτελώς στη προστασία του θηράματος και της φύσης όπου και όποτε απαιτείται, φροντίζοντας για την τήρηση των νόμων που αφορούν την προστασία και την αειφορία του θηραματικού πλούτου της χώρας μας. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι για μια ακόμα χρονιά οι δασικές υπηρεσίες δήλωσαν αδυναμία συμμετοχής σε αυτήν την προσπάθεια. Ευελπιστούμε ότι μελλοντικά και οι κρατικές υπηρεσίες θα συνδράμουν με τα δικά τους όργανα στην προσπάθεια αυτή καθώς η ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία της φύσης και της άγριας πανίδας αποτελεί πρωτίστως υποχρέωση της πολιτείας αλλά και ιερό καθήκον όλων μας.

 

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 08-12-2008


Ακόμη μία επιτυχία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Πελοποννήσου…


Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Βασιλόπουλος Κωνσταντίνος και Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, έπειτα από καταγγελία που δέχθηκαν την 25η Νοεμβρίου μετέβησαν στην θέση «Κορυφές» του βουνού Γκραίκα όπου εντόπισαν τους Δ.Π. του Κ., Δ.Κ. του Π. και Δ.Δ. του Κ. να έχουν θηρεύσει αγριόχοιρο εντός απαγορευμένης (καμένης) δασικής έκτασης.

Με την συνδρομή του Θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρεστένων Γκρουμούσα Ανδρέα ανέσυραν από την ρεματιά τον παράνομα θηρευμένο αγριόχοιρο και οδήγησαν τους ανωτέρω στο Δασαρχείο Ολυμπίας. Ο αγριόχοιρος κατασχέθηκε και υπεβλήθη μήνυση εναντίον τους όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Νόμου περί θήρας.

Τέτοιου είδους απαράδεκτα φαινόμενα ληστρικής συμπεριφοράς ενάντια στο θήραμα και το φυσικό περιβάλλον και μάλιστα ύστερα από την τεράστια καταστροφή που υπέστη από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007, είναι απολύτως καταδικαστέα και κατακριτέα από όλη την κυνηγετική οικογένεια.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου συνεχίζοντας την τεράστια προσπάθειά της για ανάκαμψη του φυσικού περιβάλλοντος και των θηραματικών ενδημικών ειδών μέσα από καλλιέργειες εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων, δενδροφυτεύσεις χιλιάδων δένδρων, εγκαταστάσεις δεκάδων δεξαμενών, κ.α., δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση την υπονόμευση και την εκμετάλλευση του έργου της. Ένα έργο που προέρχεται μέσα από κόπο και αγώνα, από την εισφορά του κάθε κυνηγού μέλους της, για να καταφέρουμε να επαναφέρουμε αυτά που χάθηκαν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας.


- Ο Πρόεδρος –

- Ο Γ. Γραμματέας –

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

Κανελλόπουλος Νικόλαος

 

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες (από δεξιά) Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος, Βασιλόπουλος Κωνσταντίνος και ο Θηροφύλακας του Κ.Σ. Κρεστένων Γκρουμούσας Ανδρέας με τον κατασχεμένο αγριόχοιρο από την επιτυχή προσπάθειά τους κατά της λαθροθηρίας.


 

Ο κατασχεμένος αγριόχοιρος λίγο πριν την διαδικασία εκποίησης από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες Βασιλόπουλο Κωνσταντίνο και Γεωργόπουλο Κωνσταντίνο σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ολυμπίας.

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 01-12-2008


Βελτίωση των Βιοτόπων για την Πέρδικα και τον Λαγό …

Με την συνδρομή των κυνηγών..!!!


Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διένειμε πάνω από 15.000 σακουλάκια που περιέχουν σπόρους, τα οποία προωθούνται στους κυνηγούς κατά τον έλεγχό τους από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες, προκειμένου να τα σπείρουν στις περιοχές που κυνηγούν, με στόχο την βελτίωση των βιοτόπων για την πέρδικα και τον λαγό.

Το κάθε σακουλάκι περιέχει ποικιλία σπόρων κατάλληλων για τις διατροφικές ανάγκες της πέρδικας και του λαγού, ενώ συνοδεύεται από έγγραφες συμβουλές που καθοδηγούν τον κυνηγό έτσι ώστε όταν θα πάει για κυνήγι να γνωρίζει το πώς θα κάνει την σπορά τους με απλούστατο τρόπο. Επιπλέον, ο κυνηγός προτρέπεται όπως μετά την χρήση να μην πετάξει το νάιλον σακουλάκι στο περιβάλλον.

Τα αποτελέσματα της πρώτης χρονιάς κατά γενική ομολογία ήταν αρκετά ενθαρρυντικά, γεγονός που επέβαλλε την επανάληψη αυτής της προσπάθειας και ευελπιστούμε ότι οι κυνηγοί θα την συνδράμουν με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο μιας και είναι βέβαιο ότι θα είναι οι ίδιοι κυνηγοί που θα «δρέψουν» τους καρπούς αυτής της προσφοράς για την ενίσχυση των βιοτόπων του θηράματος που αρέσκονται να κυνηγούν…


- Ο Πρόεδρος -

- Ο Γ. Γραμματέας -

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

Κανελλόπουλος Νικόλαος

 

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 28-11-2008


Δωρεά Τρακτέρ από τον Ερυθρό Σταυρό !!!


Για να ξαναζωντανέψουμε τις καμένες εκτάσεις…!!!!


Ο Ερυθρός Σταυρός προέβη σήμερα Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2008 στην δωρεά ενός ελκυστήρα (τρακτέρ) ZETOR μοντέλο 8441.02 Proxima με τετρακύλινδρο turbo κινητήρα 82 ΗΡ με διπλό διαφορικό (4x4), με κιβώτιο ταχυτήτων 12+12 και με αψίδα προστασίας προς την Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου.

Η προσφορά αυτή του Ερυθρού Σταυρού συνδράμει τα μέγιστα την φιλότιμη και εθελοντική προσπάθειά μας να ξαναζωντανέψουμε τις καμένες εκτάσεις της Πελοποννήσου, καλλιεργώντας τες στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος, της αειφορίας και αναβάθμισής του καθώς και της υποστήριξης της άγριας πανίδας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ερυθρό Σταυρό εκ μέρους όλων των Κυνηγετικών Συλλόγων και των μελών τους που εκπροσωπούμε για την ευαισθησία που επέδειξε αντιμετωπίσατε το αίτημά μας.

 

 

- Ο Πρόεδρος -

- Ο Γ. Γραμματέας -

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

Κανελλόπουλος Νικόλαος

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 29-10-2008


“Μια του «κλέφτη», δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του ώρα…”


Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Κορομηλάς Παναγιώτης και Πετρόπουλος Φώτης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους την 23η Οκτωβρίου στην ευρύτερη περιοχή του βουνού Μόβρη και περί ώρα 00.20 π.μ. εντόπισαν Ι.Χ. αυτοκίνητο να κινείται εντός αγροτικού δρόμου από το οποίο μόλις είχε ακουστεί πυροβολισμός. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε οι επιβαίνοντες Γ.Δ. του Π. και Λ.Κ. του Β. να έχουν στο πορτ-μπαγκάζ εντός σακιδίου ένα σκοτωμένο λαγό. Επιπλέον το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησαν βρέθηκε πλήρως οπλισμένο αλλά και παραποιημένο φέροντας τέσσερα φυσίγγια.

Λίγο πριν φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικοί του τμήματος Κάτω Αχαΐας, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες, οι δράστες κλείδωσαν το αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή προκειμένου να «γλυτώσουν» το αυτόφωρο. Ο λαγός, η καραμπίνα και τα φυσίγγια είχαν ήδη κατασχεθεί και υπεβλήθη μήνυση εναντίον τους όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Νόμου περί θήρας.

Το πρόστιμο, η κατάσχεση και η ποινή είναι η απονομή της δικαιοσύνης για τον παράνομο λαθροθήρα. Ωστόσο, η ταπείνωση, η απόρριψη, ο στιγματισμός, η κατακραυγή και η εκδίωξη είναι η ηθική τιμωρία που επιρρίπτει η κυνηγετική οικογένεια. Το κυνήγι σε καμία περίπτωση δεν είναι εμπόριο και όσοι το καπηλεύονται θα «εισπράττουν», αργά ή γρήγορα, αυτά που τους αναλογούν…


- Ο Πρόεδρος –

- Ο Γ. Γραμματέας –

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

Κανελλόπουλος Νικόλαος

 

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Κορομηλάς Παναγιώτης και Πετρόπουλος Φώτης με τον κατασχεμένο λαγό και την καραμπίνα από την επιτυχή προσπάθειά τους κατά της λαθροθηρίας.

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 23-09-2008


Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου επί το έργο…


Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Καλδής Γεώργιος και Μπάκας Βασίλειος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους την 11η Σεπτεμβρίου στην θέση «Άγιοι Απόστολοι - Ανάληψη» περιοχής του Δ.Δ. Σουληναρίου του Δήμου Χιλιοχωρίων, εντόπισαν έναν αγριόχοιρο παγιδευμένο με συρμάτινη θηλιά. Κατά την παραμονή τους στην περιοχή και πριν προλάβουν να επέμβουν, έξαφνα ακούστηκε πυροβολισμός και πλησιάζοντας άμεσα βρέθηκαν ενώπιόν τους ο Π.K. με μια καραμπίνα στο χέρι και ο γιος του Β.Κ. Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες προέβησαν στην κατάσχεση των παράνομων μέσων καθώς επίσης υπεβλήθη μήνυση κατά των ανωτέρω όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Νόμου περί θήρας.

Την 6η Σεπτεμβρίου ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Θεοδωρακόπουλος Χρήστος κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του στην περιοχή Φιλέϊκα Καλύβια του Δήμου Λευκασίας σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κλειτορίας κο Μετζέλο Γεώργιο εντόπισαν τον Δ.Β. του Κ. και τον Κ.Δ. του Α. να ασκούν παράνομη θήρα λαγού εκτός κυνηγετικής περιόδου και άνευ άδεια θήρας. Υπεβλήθη εναντίον τους μήνυση όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Νόμου περί θήρας.

Την 13η Σεπτεμβρίου οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Μπάκας Βασίλειος και Γιαννακόπουλος Γεώργιος εκτελώντας υπηρεσία στην θέση «Μακρύ Χωράφι» περιοχής του Δ.Δ. Κόκκινου του Δήμου Πεταλιδίου συνέλαβαν τον Μ.Χ. του Α. να θηρεύει λαγό εκτός κυνηγετικής περιόδου. Κατασχέθηκαν τα παράνομα μέσα και υπεβλήθη εναντίον του μήνυση για παράβαση του Νόμου περί θήρας.

Την 21η Σεπτεμβρίου οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Κορομηλάς Παναγιώτης και Πετρόπουλος Φώτης κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους εντόπισαν στο Δ.Δ. Χρυσοπηγή του Δήμου Φαρρών τον Γ.Ν. του Γ. και Σ.Γ. του Χ. να θηρεύουν λαγό άνευ άδεια θήρας. Τα κυνηγετικά όπλα και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν και υπεβλήθη εναντίον τους η σχετική μήνυση.

Την 21η Ιουλίου οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Κατσαρελάς Κωνσταντίνος και Φωτεινόπουλος Δημήτριος κατά την υπηρεσία τους στη θέση «Σπαρτιές» περιοχής Δ.Δ. Χριστιανούπολης του Δήμου Φιλιατρών συνέλαβαν τον Α.Ε. να θηρεύει λαγό το βράδυ. Τα παράνομα μέσα κατασχέθηκαν και ο Α.Ε. που παραδέχτηκε την πράξη του οδηγήθηκε στο Αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών όπου του υποβλήθηκε μήνυση και ορίστηκε από τον εισαγγελέα τακτική δικάσιμος.

Την 12η Αυγούστου Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Καλδής Γεώργιος και Μπάκας Βασίλειος κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους στην περιοχή του Καταφυγίου Άγριας Ζωής «Λυκόδημος» του Δ.Δ. Σουληναρίου του Δήμου Χιλιοχωρίων, εντόπισαν αγροτικό αυτοκίνητο στο οποίο κατά τον έλεγχο βρέθηκε να έχει στην καρότσα ένα πρόσφατο θηρευμένο λαγό. Ο λαγός δεν έφερε τραύματα κυνηγετικού όπλου αλλά είχε πέσει θύμα «τροχαίου». Υπεβλήθη δε μήνυση κατά του Χ.Γ., οδηγού και ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Νόμου περί θήρας.

Την 18η Αυγούστου ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Μαλαπάνης Δημήτριος σε συνεργασία με τον Θηροφύλακα του Κ.Σ. Καλαμάτας Κουρούπη Παναγιώτη εκτελώντας υπηρεσία στην περιοχή Ρεκίτσας του Δ.Δ. Δυραχίου εντόπισαν Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο ευρέθησαν μία φυσιγγιοθήκη με 18 φυσίγγια κατάλληλα για την θήρα λαγού. Οι επιβαίνοντες Π.Π. και Μ.Π. παραδέχτηκαν την πράξη τους και υπεβλήθη εναντίον τους μήνυση για παράβαση του Νόμου περί θήρας.

Την 25η Αυγούστου οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος και Παναγιώτου Γεώργιος κατά την υπηρεσία τους στη θέση «Μακραλί» περιοχής Καλλιθέας του Δήμου Αλιφείρας, έπειτα από παρακολούθηση για αρκετή ώρα συνέλαβαν τον Τ.Τ. να ασκεί θήρα λαγού εντός απαγορευμένης καμένης έκτασης, ο οποίος αρνήθηκε να παραδώσει το κυνηγετικό του όπλο. Υπεβλήθη μήνυση εναντίον του, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Νόμου περί θήρας.

Η Ελληνική νομοθεσία είναι αρκετά σαφής για τον τρόπο και τον χρόνο άσκησης της θήρας, ενώ επίσης είναι γνωστές σε όλους οι απαγορευμένες περιοχές στις οποίες δεν επιτρέπεται η θήρα. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες που όχι μόνο επεμβαίνουν καταστροφικά στο ενδημικό θήραμα αλλά και στιγματίζουν το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι και τον Έλληνα κυνηγό.

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με την συνεχή παρουσία της σε όλα τα κυνηγοτόπια της επικράτειά της και με την συνεργασία και την υποστήριξη των κυνηγών μελών της έχει καταφέρει την ουσιαστική μείωση τέτοιων παράνομων φαινομένων. Την περσινή χρονιά 47 μηνύσεις σε σύνολο 137 αφορούσαν την παράνομη θήρα λαγού, γεγονός που μας επιβάλλει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και όχι μόνο να περιορίσουμε, αλλά και να εξαλείψουμε την άσκηση της παράνομης θήρας.


- Ο Πρόεδρος –

- Ο Γ. Γραμματέας –

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

Κανελλόπουλος Νικόλαος

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Καλδής Γεώργιος και Μπάκας Βασίλειος με τον κατασχεμένο αγριόχοιρο και την καραμπίνα από την πρόσφατη επιτυχή προσπάθειά τους για την καταστολή της παράνομης θήρας.

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 03-09-2008


Παράνομη Θήρα Λαγού


Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Καλδής Γεώργιος και Μπάκας Βασίλειος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους την 13η Αυγούστου στην περιοχή του Καταφυγίου Άγριας Ζωής «Λυκόδημος» του Δ.Δ. Σουληναρίου του Δήμου Χιλιοχωρίων, εντόπισαν αγροτικό αυτοκίνητο στο οποίο κατά τον έλεγχο βρέθηκε να έχει στην καρότσα ένα πρόσφατο θηρευμένο λαγό. Ο λαγός δεν έφερε τραύματα κυνηγετικού όπλου αλλά είχε πέσει θύμα «τροχαίου». Υπεβλήθη δε μήνυση κατά του Γεωργίου Χριστόπουλου, οδηγού και ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Νόμου περί θήρας.

Την 18η Αυγούστου 2008 ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Μαλαπάνης Δημήτριος σε συνεργασία με τον Θηροφύλακα του Κ.Σ. Καλαμάτας Κουρούπη Παναγιώτη εκτελώντας υπηρεσία στην περιοχή Ρεκίτσας του Δ.Δ. Δυραχίου εντόπισαν Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο ευρέθησαν μία φυσιγγιοθήκη με 18 φυσίγγια κατάλληλα για την θήρα λαγού. Οι επιβαίνοντες Πετρόπουλος Παναγιώτης και Μπούσμπουρας Παναγιώτης παραδέχτηκαν την πράξη τους και υπεβλήθη εναντίον τους μήνυση για παράβαση του Νόμου περί θήρας.

Η Ελληνική νομοθεσία είναι αρκετά σαφής για τον τρόπο και τον χρόνο άσκησης θήρας του λαγού, ενώ επίσης είναι γνωστές σε όλους οι περιοχές των καταφυγίων στις οποίες δεν επιτρέπεται η θήρα κανενός είδους θηράματος. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες που όχι μόνο επεμβαίνουν καταστροφικά στο ενδημικό θήραμα αλλά και στιγματίζουν το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι και τον Έλληνα κυνηγό.

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με την συνεχή παρουσία της σε όλα τα κυνηγοτόπια της επικράτειά της και με την συνεργασία και την υποστήριξη των κυνηγών μελών της έχει καταφέρει την ουσιαστική μείωση τέτοιων παράνομων φαινομένων. Την περσινή χρονιά 47 μηνύσεις σε σύνολο 137 αφορούσαν την παράνομη θήρα λαγού, γεγονός που μας επιβάλλει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και όχι μόνο να περιορίσουμε, αλλά και να εξαλείψουμε την άσκηση της παράνομης θήρας.


- Ο Πρόεδρος –

- Ο Γ. Γραμματέας –

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

Κανελλόπουλος Νικόλαος

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 14-08-2008


Με «όπλο» την ενημέρωση…!!!


Η ενημέρωση αποτελεί ίσως την μοναδική δίοδο επαφής των πολιτών σχετικά με το κυνήγι, πρεσβεύοντας τον σύγχρονο ρόλο του κυνηγού που συνάδει με την διαχείριση, την προστασία και την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου με στόχο την ενημέρωση του πολίτη «από πρώτο χέρι», προέβη σήμερα Πέμπτη 14-8-2008 στην διανομή 50.000 φυλλαδίων στα διόδια της Κορίνθου καθώς επίσης και στα διόδια της Τρίπολης, δράττοντας την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής της «Κοίμησις της Θεοτόκου» όπου πολλοί συμπολίτες μας αποχαιρετούν το κλεινόν άστυ προκειμένου να επισκεφτούν την γενέτειρά τους.

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Γ΄ Κ.Ο.Π., μόλις λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει και φέτος η κυνηγετική περίοδος, διένειμαν στους εκδρομείς φυλλάδια που αφορούσαν αφενός την δράση και το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και αφετέρου το έργο και τον ρόλο των κυνηγετικών οργανώσεων. Ειδικότερη αναφορά έγινε στις ενέργειες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κατά την διάρκεια της τεράστιας καταστροφής που υπέστη η Πελοπόννησος από τις πυρκαγιές το περσινό καλοκαίρι του 2007, αλλά και στις πολυπληθείς δράσεις της μετά την καταστροφή για την προστασία, την αναβάθμιση και την ανάκαμψη των θηραμάτων και των βιοτόπων τους.

Ο αναγνώστης των φυλλαδίων διακρίνει μια άλλη εικόνα του κυνηγού που δεν ταυτίζεται αποκλειστικά με την δραστηριότητά του και η οποία δεν δύναται πλέον να αντικατοπτρίζεται στο παρελθόν. Ενημερώνεται για το σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που οι ίδιοι οι κυνηγοί χρηματοδοτούν και λειτουργούν προκειμένου να προστατεύσουν και να διαφυλάξουν το θήραμα και το φυσικό περιβάλλον. Ενημερώνεται για το τεράστιο έργο προσφοράς των κυνηγετικών οργανώσεων που αφορά την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση δράσεων για την ενίσχυση και την ανάπτυξη των θηραματικών πληθυσμών και των ενδιαιτημάτων τους. Και τέλος, ενημερώνεται ότι όλες αυτές οι προσπάθειες των κυνηγών έχουν ως τελικό στόχο τη νέα γενιά και τα παιδιά των παιδιών μας έτσι ώστε να μπορέσουν να βιώσουν ένα καλύτερο μέλλον μέσα σε ένα υγιές φυσικό περιβάλλον.

 

- Ο Πρόεδρος -

- Ο Γ. Γραμματέας -

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

Κανελλόπουλος Νικόλαος

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 13-08-2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το φαινόμενο της τοποθέτησης δολωμάτων αποτελεί σημείο ανεκδιήγητης και δολοφονικής συμπεριφοράς ορισμένων κακόβουλων συνανθρώπων μας που με περισσή ευχαρίστηση γεμίζουν δασικές περιοχές με φόλες έχοντας ως στόχο την απομάκρυνση των κυνηγών από την περιοχή τους. Αποτέλεσμα είναι να θανατώνονται τα κυνηγετικά σκυλιά που συνοδεύουν τους κυνηγούς στην κυνηγετική τους εξόρμηση.

Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κυνηγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με θλιβερά περιστατικά που άπτονται της κτηνωδίας ορισμένων αδίστακτων δολοφόνων που λειτουργούν με δόλια σκοπιμότητα και εγκληματικές συμπεριφορές. Εδώ θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και οι όλοι οι συναρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί που επίμονα συνεχίζουν να μην παίρνουν αποφάσεις και μέτρα ώστε να ελέγχεται η ποσότητα και ο τρόπος χορήγησης επικίνδυνων φυτοφαρμάκων, τα οποία αποτελούν την βάση για την δημιουργία δολωμάτων.

Ο απόλυτος φίλος και συνεργάτης του ανθρώπου βρίσκεται στο στόχαστρο ορισμένων και μάλιστα εκτός των ορίων των απρόσωπων και αφιλόξενων τσιμεντουπόλεων. Εμείς, σε καμία περίπτωση δεν θα μείνουμε αμέτοχοι στην σκληρότητα και τη βαναυσότητα, δυστυχώς, από "συνανθρώπους" μας.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, προσφέρει το ποσό των 10.000 €, για κάθε βάσιμη και ουσιώδη πληροφορία που θα οδηγεί στον εντοπισμό, τη σύλληψη των δραστών και την καταδίκη των δραστών.

Οι άνανδροι αυτοί πρέπει να οδηγούνται άμεσα στην Ελληνική δικαιοσύνη, να καταδικάζονται για τις πράξεις τους και να τους επιβάλλονται οι αυστηρότατες προβλεπόμενες ποινές προς παραδειγματισμό και συμμόρφωση.

Η παροχή πληροφοριών δεν θα πρέπει να είναι στοιχείο ανασταλτικότητας. Η παροχή πληροφοριών είναι ουσιώδης και σημαντική προσφορά.

Γίνεται σαφές και δεσμευόμαστε για την απόλυτη εχεμύθεια και τη μη γνωστοποίηση των ονομάτων όλων όσων μας παρέχουν πληροφορίες.

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 17-06-2008


Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

ξαναζωντανεύει τις καμένες εκτάσεις


Σε μια εποχή που η διατήρηση του θηράματος και η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί συγκεκριμένες δράσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το θέμα της άγριας πανίδας και της επαύξησης των φυσικών της αποθεμάτων.

Έτσι μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου σε μια προσπάθεια να ξαναζωντανέψει το θηραματικό δυναμικό στις πληγείσες περιοχές του Νομού Ηλείας, πραγματοποίησε την Τρίτη 17/6/2008 απελευθέρωση 2500 φασιανών και 1000 ορτυκιών σε κατάλληλους βιοτόπους των περιοχών Αρτέμιδας, Μεμφίστου, Ανδρίτσαινας αλλά και σε άλλες περιοχές του Νομού Ηλείας, στις οποίες φυσικά και απαγορεύεται το κυνήγι.

Στην απελευθέρωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Ζαχάρως κος Πανταζής Χρονόπουλος, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και τον ουσιαστικό οικολογικό διαχειριστικό της ρόλο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η ουσιαστική προσφορά των κυνηγών προς το φυσικό περιβάλλον γίνεται με ενέργειες που στόχο έχουν να βελτιώσουν και να συμπληρώσουν τα φυσικά μας οικοσυστήματα ώστε να επιτευχθεί η διατήρηση και εν γένει η αειφορία τους που συνεπάγεται και την αειφορία του θηράματος. Όλες οι δράσεις των κυνηγετικών οργανώσεων γίνονται με αποκλειστικές δαπάνες των κυνηγών, χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση, ευρωπαϊκή επιδότηση η΄ ακόμα και οικονομική ενίσχυση από άλλους φορείς ».

Τέλος ο κος Μαρκόπουλος δήλωσε ότι «οι Κυνηγετικές οργανώσεις έμπρακτα αποδεικνύουν ότι συμβάλλουν ουσιαστικά και ανιδιοτελώς στη προστασία του θηράματος και της ανάπτυξής του, διαχειριζόμενοι σωστά τη φύση και τους φυσικούς της πόρους ώστε να επιτυγχάνεται η οικολογική διαχειριστική ισορροπία. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί μέσα από επιστημονικό σχεδιασμό ανάλογων δράσεων και θα συνοδευτεί με αναδασώσεις εκτάσεων που χάθηκαν από τη φωτιά, σε περιοχές που η φύση από μόνη της δυστυχώς δεν μπορεί να αποκαταστήσει. Καλούμε τους κατοίκους του νομού Ηλείας να προστατεύσουν τα απελευθερωμένα θηράματα ώστε αυτά να εγκλιματιστούν στη φύση και να αναπαραχθούν».


- Ο Πρόεδρος - - Ο Γ. Γραμματέας –

Μαρκόπουλος Κων/νος Κανελλόπουλος Νικόλαος


0
0
0
s2sdefault

Σελίδα 1 από 2

 Επικοινωνία
ΈΔΡΑ: Πάτρα Δ. Γούναρη 9-11  Τ.Κ.:26221  Τ.Θ.: 3009 Τήλ: 2610-361671 / 72 FAX: 2610-346614 Email: info@gkop.gr

© 2016 Gkop. All Rights Reserved. Designed By Aktis.gr

Search