Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Τζώρτζης Αδάμ με περιοχή ευθύνης του αυτήν του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων, περιπολούσε σε συνεργασία με τον θηροφύλακα του Συλλόγου Δεληγιάννη Γεώργιο. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή «Ρειχέας» εντόπισαν ένα αγροτικό όχημα να κινείται σε χωματόδρομο. Προσπαθώντας να το ακολουθήσουν εισχώρησαν σε αδιέξοδο και κάνοντας αναστροφή για να φύγουν διαπίστωσαν ότι το όχημα ερχόταν προς το μέρος τους και μόλις πλησίασε ανάψαν τον φάρο του υπηρεσιακού οχήματος προκειμένου να σταματήσει και να μην πέσει πάνω τους.

Από το αγροτικό όχημα το οποίο έκλεισε τον δρόμο κατέβηκε ένα άτομο το οποίο αναγνωρίστηκε από τους Θηροφύλακες, πλησίασε την πόρτα του οδηγού την οποία προσπάθησε να ανοίξει φωνάζοντας «τι κάνεις εδώ» και απειλώντας ότι θα σκοτώσει τον οδηγό Θηροφύλακα. Στην συνέχεια έριξε τέσσερεις – πέντε μπουνιές στο τζάμι του υπηρεσιακού οχήματος με αποτέλεσμα να το σπάσει τραυματίζοντας με τα θραύσματα τον Θηροφύλακα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Απειλώντας τον Θηροφύλακα, λέγοντας «Θα σε σκοτώσω εάν ξαναέρθεις εδώ», μπήκε στο αγροτικό όχημα, το έκανε στην άκρη και φωνάζοντας του είπε «σήκω και φύγε». Οι Θηροφύλακες ενημέρωσαν άμεσα το Α.Τ. Μολάων και μετέβηκαν στο Νοσοκομείο Μολάων για τις πρώτες βοήθειες.

Το αστυνομικό τμήμα Μολάων στην συνέχεια προέβη στον εντοπισμό του δράστη και στην σύλληψή του στα πλαίσια του αυτοφώρου. Υπεβλήθη δε η σχετική μήνυση όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας και του Ποινικού Κώδικα και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Ωστόσο, την επόμενη ημέρα που ο Θηροφύλακας πήγε στο νοσοκομείο για να λάβει την σχετική ιατρική γνωμάτευση, κατά την έξοδό του τον περίμενε ο αδερφός του δράστη, ο οποίος όρμησε εναντίον του και πιάνοντάς τον από τον γιακά εντός του υπηρεσιακού οχήματος τον χτυπούσε μπρος πίσω στο κάθισμα βρίζοντας και απειλώντας τον Θηροφύλακα από κοινού με την σύζυγό του.

Ο αδερφός του δράστη συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο ενώ υπεβλήθη και μήνυση για εξύβριση εναντίον της συζύγου του.

Είναι σαφές ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές τραμπουκισμού και σε κάθε περίπτωση ζητά την απονομή της δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία όσων θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και την ζωή των Θηροφυλάκων κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Epithesi kata Tzortzi 1

Epithesi kata Tzortzi 2

Epithesi kata Tzortzi 3

Epithesi kata Tzortzi 4

s2sdefault

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κανελλάκος Ιωάννης αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες, εντόπισε στην δασική περιοχή «Βουρλιώτικα» πλησίον της Τ.Κ. Καλυβίων Θεολόγου, παγίδα-κλωβό για αγριόχοιρους.

Σε συνεργασία με τους Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Μάνο Σωτήριο, Τζανετάκο Δωρόθεο και Τζώρτζη Αδάμ αλλά και με τον Θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης Παναγιωταράκο Σταύρο έθεσαν σε παρακολούθηση την παγίδα επί τετραήμερο.

Καθόσον δεν εμφανίστηκε κανένας στο συγκεκριμένο σημείο για να ελέγξει την παγίδα οι Θηροφύλακες προέβησαν στην κατάσχεσή της. Υπεβλήθη δε η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Σπάρτης κατ’ αγνώστου για παράνομη τοποθέτηση παγίδας η οποία στην συνέχεια καταστράφηκε.

Pagida gia agrioxoirous1

Pagida gia agrioxoirous2

Pagida gia agrioxoirous3

Pagida gia agrioxoirous4

s2sdefault

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αλεξίου Άγγελος και Πετρόπουλος Φώτης με περιοχή ευθύνης τους αυτήν των Κυνηγετικών Συλλόγων Πάτρας και Κάτω Αχαΐας αντίστοιχα, περιπολούσαν στην περιοχή Δ.Δ. Βραχνέϊκων Δήμου Πατρέων. Περί ώρα 20:30 ο Πετρούπουλος εντόπισε κινούμενο ένα δίκυκλο μηχανοκίνητο όχημα (μοτοσυκλέτα) από το οποίο γινόταν χρήση ισχυρού προβολέα χειρός προς τα γύρω χωράφια. Αμέσως ειδοποίησε τον συνάδελφό του για να συνδράμει την προσπάθεια προσέγγισης και ελέγχου του οχήματος.

Ακολουθώντας διακριτικά την μοτοσυκλέτα και δίχως να γίνει αντιληπτή η παρουσία του, διέκρινε δύο επιβαίνοντες οι οποίοι συνέχιζαν να διερευνούν τα χωράφια αριστερά και δεξιά του δρόμου προς ανεύρεση θηράματος.

Έπειτα από λίγα λεπτά η μοτοσυκλέτα έκανε αναστροφή γυρνώντας προς το μέρος του Θηροφύλακα ο οποίος στάθμευσε το όχημά του στην άκρη του δρόμου και ενεργοποίησε τον ερυθρό σηματοδότη του υπηρεσιακού οχήματος για να σταματήσει το δίκυκλο για έλεγχο. Η μοτοσυκλέτα ακινητοποιήθηκε 15 μέτρα πριν το υπηρεσιακό όχημα και ο Θηροφύλακας έσπευσε πεζός προς το μέρος τους προκειμένου να ασκήσει τον προβλεπόμενο έλεγχο. Κατά την προσέγγιση της μοτοσυκλέτας, ο Θηροφύλακας διέκρινε ότι ο συνεπιβάτης που χειριζόταν τον προβολέα έφερε παράλληλα κυνηγετικό όπλο. Ωστόσο, πριν προλάβει να πλησιάσει, ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας τράπηκε σε φυγή, και παρά τις εκκλήσεις τόσο του Θηροφύλακα όσο και του οδηγού του δίκυκλου, δεν επέστρεψε. Άμεσα ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και λίγο πριν φθάσει στο σημείο και ο δεύτερος Θηροφύλακας ο οδηγός του δικύκλου προφασιζόμενος ότι δήθεν ψάχνει να βρει τον συνεργό του απομακρύνθηκε και ετράπη και αυτός σε φυγή.

Οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο κατέγραψαν το συμβάν και την εγκαταλελειμμένη μοτοσυκλέτα, μάρκας Yamaha XT, η οποία δεν έφερε πινακίδες, αλλά από την διασταύρωση των στοιχείων της διαπιστώθηκε ο ιδιοκτήτης της ο οποίος ήταν συνεπιβάτης και ο οποίος ετράπη σε φυγή πρώτος.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Πατρών για παράνομη θήρα και απείθεια, ενώ κατασχέθηκε η μοτοσυκλέτα όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

Yamaha

s2sdefault

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Μάνος Σωτήριος και Τζώρτζης Αδάμ, με περιοχή ευθύνης τους εκείνη των Κυνηγετικών Συλλόγων Λεωνιδίου και Μολάων αντίστοιχα, περιπολούσαν μαζί στην περιοχή Τυρού Λεωνιδίου Δήμου Νότιας Κυνουρίας. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε διερχόμενο όχημα, διαπίστωσαν ότι ο οδηγός έφερε εντός θήκης ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) το οποίο μπορούσε να δεχτεί περισσότερα των τριών φυσιγγίων. Εκτός των άλλων διαπιστώθηκε ότι είχε λήξει η άδεια κατοχής του όπλου, ενώ ο οδηγός αρνήθηκε να το παραδώσει προς κατάσχεση όπως του ζήτησαν οι Θηροφύλακες.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Άστρους για παραποίηση κυνηγετικού όπλου, για παράνομη μεταφορά (διότι η άδεια κατοχής είχε λήξει), καθώς και για απείθεια, όπως προβλέπεται από σχετικές διατάξεις του Νόμου περί Θήρας και του Νόμου περί Όπλων.

Manos Georgis

s2sdefault

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Γεωργίου Μάριος και Χυτήρης Απόστολος με περιοχή ευθύνης τους αυτή των Κυνηγετικών Συλλόγων Καμαρών και Αιγίου αντίστοιχα, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή «Ανάληψη» της Τ.Κ. Κουνινών Δήμου Αιγίου, πραγματοποιούσαν κοινή περιπολία. Κατά τη διάρκειά της εντόπισαν άτομο που έφερε κυνηγετικό όπλο (δίκαννο) το οποίο στον έλεγχο που του έγινε δήλωσε ότι πήγαινε για κυνήγι λαγού δίχως να κατέχει άδεια θήρας. Το εν λόγω άτομο αρνήθηκε στη συνέχεια να τους παραδώσει το όπλο προς κατάσχεση, οπότε υπεβλήθη εναντίον του η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Αιγίου για: παράνομη θήρα άνευ της προβλεπόμενης άδειας καθώς και για απείθεια, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας και του Ποινικού Κώδικα.

s2sdefault

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Καγιούλης Δημήτριος με περιοχή ευθύνης αυτήν του Κυνηγετικού Συλλόγου Δημητσάνας, αξιοποιώντας σχετική καταγγελία για παράνομη θήρα κατά την διάρκεια της νύχτας από μηχανοκίνητο μέσο, μετέβη στην περιοχή «Ζερβού» Αρκαδίας. Περί ώρα 22:30 εντόπισε ένα όχημα το οποίο μόλις πλησίασε σε πολύ κοντινή απόσταση του έκανε σήμα να σταματήσει. Μόλις το όχημα σταμάτησε διαπίστωσε ότι ο οδηγός έφερε στα χέρια του κυνηγετικό όπλο τύπου δίκαννο εκτός θήκης το οποίο κατά τον έλεγχο βρέθηκε γεμάτο με φυσίγγια.

Ο οδηγός συνελήφθη και υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα το βράδυ, ενώ ταυτόχρονα κατασχέθηκαν το όχημα, η άδεια κυκλοφορίας, το κυνηγετικό όπλο, η άδεια θήρας και τα φυσίγγια, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας, ενώ ο Εισαγγελέας Τρίπολης διέταξε την κράτησή του στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Kagioul

s2sdefault

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Δελής Ανδρέας, Μίκος Παναγιώτης, Νέγρης Δημήτριος και Σταμάτης Παναγιώτης, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και περί ώρας 07:00, αντιλήφθηκαν στην περιοχή «Σιβήστα» Κορινθίας κυνηγετικά σκυλιά ράτσας γκέκα να κυνηγούν λαγό. Μισή ώρα αργότερα εντόπισαν ένα άτομο το οποίο έφερε κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα. Κατά τον έλεγχο το όπλο βρέθηκε γεμάτο με φυσίγγια κατάλληλα για κυνήγι λαγού, ενώ δίπλα του στον κυνηγό βρίσκονταν τα τρία κυνηγετικά σκυλιά τα οποία λίγο πριν είχαν σταματήσει να κυνηγούν και που παραδέχτηκε ότι ήταν δικά του.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του στο Δασαρχείο Ξυλοκάστρου για παράνομη θήρα είδους σε ημέρα που δεν επιτρέπεται το κυνήγι του, ενώ κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο, οκτώ φυσίγγια και η άδεια θήρας όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

s2sdefault

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αγρανιώτης Αλέξιος, Κανελλάκος Ιωάννης, Τζανετάκος Δωρόθεος και Τζώρτζης Αδάμ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους εντόπισαν στην θέση «Σκάλα Βαχού» και στην θέση «Κελεφά» του Δήμου Ανατολικής Μάνης συσκευές παραγωγής μιμητικών ήχων με σκοπό την προσέλκυση πουλιών (κράχτες). Στα σημεία που βρέθηκαν οι συσκευές δεν εντοπίστηκε τελικώς κανείς, οπότε στη συνέχεια κατασχέθηκαν.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση κατ’ αγνώστου στο Δασαρχείο Γυθείου για παράνομη θήρα με την χρήση ηχομιμητικής συσκευής προσέλκυσης πτηνών, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

Mani kraxt

s2sdefault

Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αγρανιώτης Αλέξιος, Κανελλάκος Ιωάννης, Τζανετάκος Δωρόθεος και Τζώρτζης Αδάμ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στη θέση «Δάσος Βασιλικής» στον Ταΰγετο σταμάτησαν για έλεγχο τον οδηγό οχήματος που κινείτο στην περιοχή. Εντός του οχήματος βρέθηκε κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα), ενώ ο οδηγός ανέφερε ότι πήγαινε για κυνήγι ενώ δεν κατείχε την προβλεπόμενη άδεια θήρας. Αρνήθηκε δε να παραδώσει το κυνηγετικό όπλο προς κατάσχεση όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

Στη συνέχεια υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του στο Δασαρχείο Γυθείου, για παράνομη θήρα δίχως την προβλεπόμενη άδεια καθώς και για άρνηση ελέγχου.

s2sdefault

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Τζανετάκος Δωρόθεος με περιοχή ευθύνης αυτήν του Κυνηγετικού Συλλόγου Γυθείου, κατά την άσκηση των καθηκόντων του στη θέση «Κελεφά» Δήμου Αν. Μάνης και αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα ορτυκιών με την χρήση ηχομιμητικής συσκευής προσέλκυσης πτηνών (κράχτης), εντόπισε ένα άτομο να ασκεί θήρα, ενώ σε κοντινή απόσταση ακουγόταν ο ήχος από την συσκευή. Ο Θηροφύλακας παρέμεινε στην περιοχή παρακολουθώντας από μακριά τις κινήσεις του εν λόγω ατόμου το οποίο, μετά από διάστημα μισής ώρας πλησίασε σε έναν θάμνο, πήρε τον κράχτη και την μπαταρία στα χέρια του, τα ήλεγξε και τα επανατοποθέτησε στον θάμνο, σκεπάζοντάς τα για να μην φαίνονται και απομακρύνθηκε από το σημείο.

Συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στο Δασαρχείο Γυθείου όπου υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα με την χρήση ηχομιμητικής συσκευής προσέλκυσης πτηνών, ενώ κατασχέθηκαν η άδεια θήρας, το κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα), ο κράχτης, η μπαταρία, 25 φυσίγγια και δύο (2) θηρευμένα ορτύκια, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

Tzanet kraxt

Σελίδα 1 από 10

Επικοινωνία
ΈΔΡΑ: Πάτρα Δ. Γούναρη 9-11  Τ.Κ.:26221  Τ.Θ.: 3009 Τήλ: 2610-361671 / 72 FAX: 2610-346614 Email: info@gkop.gr