Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Μάνος Σωτήριος και Τζώρτζης Αδάμ, με περιοχή ευθύνης τους εκείνη των Κυνηγετικών Συλλόγων Λεωνιδίου και Μολάων αντίστοιχα, περιπολούσαν μαζί στην περιοχή Τυρού Λεωνιδίου Δήμου Νότιας Κυνουρίας. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε διερχόμενο όχημα, διαπίστωσαν ότι ο οδηγός έφερε εντός θήκης ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) το οποίο μπορούσε να δεχτεί περισσότερα των τριών φυσιγγίων. Εκτός των άλλων διαπιστώθηκε ότι είχε λήξει η άδεια κατοχής του όπλου, ενώ ο οδηγός αρνήθηκε να το παραδώσει προς κατάσχεση όπως του ζήτησαν οι Θηροφύλακες.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Άστρους για παραποίηση κυνηγετικού όπλου, για παράνομη μεταφορά (διότι η άδεια κατοχής είχε λήξει), καθώς και για απείθεια, όπως προβλέπεται από σχετικές διατάξεις του Νόμου περί Θήρας και του Νόμου περί Όπλων.

Manos Georgis

s2sdefault

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Γεωργίου Μάριος και Χυτήρης Απόστολος με περιοχή ευθύνης τους αυτή των Κυνηγετικών Συλλόγων Καμαρών και Αιγίου αντίστοιχα, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή «Ανάληψη» της Τ.Κ. Κουνινών Δήμου Αιγίου, πραγματοποιούσαν κοινή περιπολία. Κατά τη διάρκειά της εντόπισαν άτομο που έφερε κυνηγετικό όπλο (δίκαννο) το οποίο στον έλεγχο που του έγινε δήλωσε ότι πήγαινε για κυνήγι λαγού δίχως να κατέχει άδεια θήρας. Το εν λόγω άτομο αρνήθηκε στη συνέχεια να τους παραδώσει το όπλο προς κατάσχεση, οπότε υπεβλήθη εναντίον του η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Αιγίου για: παράνομη θήρα άνευ της προβλεπόμενης άδειας καθώς και για απείθεια, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας και του Ποινικού Κώδικα.

s2sdefault

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Καγιούλης Δημήτριος με περιοχή ευθύνης αυτήν του Κυνηγετικού Συλλόγου Δημητσάνας, αξιοποιώντας σχετική καταγγελία για παράνομη θήρα κατά την διάρκεια της νύχτας από μηχανοκίνητο μέσο, μετέβη στην περιοχή «Ζερβού» Αρκαδίας. Περί ώρα 22:30 εντόπισε ένα όχημα το οποίο μόλις πλησίασε σε πολύ κοντινή απόσταση του έκανε σήμα να σταματήσει. Μόλις το όχημα σταμάτησε διαπίστωσε ότι ο οδηγός έφερε στα χέρια του κυνηγετικό όπλο τύπου δίκαννο εκτός θήκης το οποίο κατά τον έλεγχο βρέθηκε γεμάτο με φυσίγγια.

Ο οδηγός συνελήφθη και υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα το βράδυ, ενώ ταυτόχρονα κατασχέθηκαν το όχημα, η άδεια κυκλοφορίας, το κυνηγετικό όπλο, η άδεια θήρας και τα φυσίγγια, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας, ενώ ο Εισαγγελέας Τρίπολης διέταξε την κράτησή του στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Kagioul

s2sdefault

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Δελής Ανδρέας, Μίκος Παναγιώτης, Νέγρης Δημήτριος και Σταμάτης Παναγιώτης, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και περί ώρας 07:00, αντιλήφθηκαν στην περιοχή «Σιβήστα» Κορινθίας κυνηγετικά σκυλιά ράτσας γκέκα να κυνηγούν λαγό. Μισή ώρα αργότερα εντόπισαν ένα άτομο το οποίο έφερε κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα. Κατά τον έλεγχο το όπλο βρέθηκε γεμάτο με φυσίγγια κατάλληλα για κυνήγι λαγού, ενώ δίπλα του στον κυνηγό βρίσκονταν τα τρία κυνηγετικά σκυλιά τα οποία λίγο πριν είχαν σταματήσει να κυνηγούν και που παραδέχτηκε ότι ήταν δικά του.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του στο Δασαρχείο Ξυλοκάστρου για παράνομη θήρα είδους σε ημέρα που δεν επιτρέπεται το κυνήγι του, ενώ κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο, οκτώ φυσίγγια και η άδεια θήρας όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

s2sdefault

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αγρανιώτης Αλέξιος, Κανελλάκος Ιωάννης, Τζανετάκος Δωρόθεος και Τζώρτζης Αδάμ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους εντόπισαν στην θέση «Σκάλα Βαχού» και στην θέση «Κελεφά» του Δήμου Ανατολικής Μάνης συσκευές παραγωγής μιμητικών ήχων με σκοπό την προσέλκυση πουλιών (κράχτες). Στα σημεία που βρέθηκαν οι συσκευές δεν εντοπίστηκε τελικώς κανείς, οπότε στη συνέχεια κατασχέθηκαν.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση κατ’ αγνώστου στο Δασαρχείο Γυθείου για παράνομη θήρα με την χρήση ηχομιμητικής συσκευής προσέλκυσης πτηνών, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

Mani kraxt

s2sdefault

Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αγρανιώτης Αλέξιος, Κανελλάκος Ιωάννης, Τζανετάκος Δωρόθεος και Τζώρτζης Αδάμ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στη θέση «Δάσος Βασιλικής» στον Ταΰγετο σταμάτησαν για έλεγχο τον οδηγό οχήματος που κινείτο στην περιοχή. Εντός του οχήματος βρέθηκε κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα), ενώ ο οδηγός ανέφερε ότι πήγαινε για κυνήγι ενώ δεν κατείχε την προβλεπόμενη άδεια θήρας. Αρνήθηκε δε να παραδώσει το κυνηγετικό όπλο προς κατάσχεση όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

Στη συνέχεια υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του στο Δασαρχείο Γυθείου, για παράνομη θήρα δίχως την προβλεπόμενη άδεια καθώς και για άρνηση ελέγχου.

s2sdefault

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Τζανετάκος Δωρόθεος με περιοχή ευθύνης αυτήν του Κυνηγετικού Συλλόγου Γυθείου, κατά την άσκηση των καθηκόντων του στη θέση «Κελεφά» Δήμου Αν. Μάνης και αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα ορτυκιών με την χρήση ηχομιμητικής συσκευής προσέλκυσης πτηνών (κράχτης), εντόπισε ένα άτομο να ασκεί θήρα, ενώ σε κοντινή απόσταση ακουγόταν ο ήχος από την συσκευή. Ο Θηροφύλακας παρέμεινε στην περιοχή παρακολουθώντας από μακριά τις κινήσεις του εν λόγω ατόμου το οποίο, μετά από διάστημα μισής ώρας πλησίασε σε έναν θάμνο, πήρε τον κράχτη και την μπαταρία στα χέρια του, τα ήλεγξε και τα επανατοποθέτησε στον θάμνο, σκεπάζοντάς τα για να μην φαίνονται και απομακρύνθηκε από το σημείο.

Συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στο Δασαρχείο Γυθείου όπου υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα με την χρήση ηχομιμητικής συσκευής προσέλκυσης πτηνών, ενώ κατασχέθηκαν η άδεια θήρας, το κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα), ο κράχτης, η μπαταρία, 25 φυσίγγια και δύο (2) θηρευμένα ορτύκια, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

Tzanet kraxt

s2sdefault

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Χιόνης Παρασκευάς με περιοχή ευθύνης αυτήν του Κυνηγετικού Συλλόγου Αργοστολίου, κατά την άσκηση των καθηκόντων του στις περιοχές «Βουνάκι» Μεταξάτων Δήμου Κεφαλληνίας και «Τριάλος» Σπαρτίων Δήμου Κεφαλληνίας συνέλαβε τρία άτομα για παραβάσεις των περί θήρας διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και ειδικότερα για α) παράνομη θήρα άνευ αδείας θήρας, β) χρήση ηχομιμητικής συσκευής προσέλκυσης πτηνών και γ) θήρευση μη επιτρεπόμενου είδους πτηνού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Δ/νση Δασών Κεφαλληνίας όπου σχηματίσθηκαν εις βάρος τους οι σχετικές δικογραφίες στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ κατασχέθηκαν όλα τα παράνομα μέσα.

s2sdefault

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Τζώρτζης Αδάμ με περιοχή ευθύνης αυτήν του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων, αξιοποιώντας σχετική καταγγελία για παράνομη θήρα ορεινής πέρδικας πλέον του επιτρεπτού ορίου, μετέβη στην περιοχή των Μολάων του Δήμου Μονεμβασιάς.

Καθοδόν συνάντησε το όχημα για το οποίο υπήρξε η σχετική καταγγελία. Ο οδηγός του οχήματος μόλις αντιλήφθηκε το υπηρεσιακό όχημα ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα. Λίγο αργότερα το επιβατικό όχημα σταμάτησε, αλλά όταν ο Θηροφύλακας ζήτησε να προβεί στον προβλεπόμενο έλεγχο ο οδηγός αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι έχει ενημερωθεί από δικηγόρο και από αστυνομικό υπάλληλο ότι δεν έχει δικαίωμα ο Θηροφύλακας να προβεί στον σχετικό έλεγχο, ενώ ζήτησε να ελεγχθεί στο αστυνομικό τμήμα Ευρώτα.

Στο αστυνομικό τμήμα όπου κατέφθασε πρώτο το επιβατικό όχημα, καταγράφηκε το περιστατικό, ενώ ενημερώθηκε ο Διοικητής του Α.Τ. Ευρώτα ο οποίος συμφώνησε στο ότι θα πρέπει να ασκηθεί μήνυση για άρνηση ελέγχου. Το επιβατικό όχημα δεν ελέγχθηκε από τα αστυνομικά όργανα ούτε και από τον Θηροφύλακα διότι στην πορεία προς το αστυνομικό τμήμα είχε χαθεί από το οπτικό πεδίο και ως εκ τούτου ο οδηγός του οχήματος θα μπορούσε να έχει απαλλαγεί από τα πλεονάζοντα θηράματα.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του στο Δασαρχείο Μολάων για άρνηση ελέγχου όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

s2sdefault

Tην Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Γιαννακόπουλος Γεώργιος και Μπάκας Βασίλειος, με περιοχή ευθύνης αυτή των Κυνηγετικών Συλλόγων Μεσσήνης και Χαροκοπιού αντίστοιχα περιπολούσαν σε συνεργασία με τον Δασοφύλακα του Δασονομείου Μεσσήνης Κανελλόπουλο Παναγιώτη. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή της Τ.Κ. Ανάληψης του Δήμου Μεσσήνης, εντόπισαν ένα άτομο να ασκεί θήρα δίχως να κατέχει την προβλεπόμενη άδεια θήρας.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα δίχως την προβλεπόμενη άδεια, ενώ κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα, είκοσι οκτώ (28) φυσίγγια και οκτώ θηράματα (τσίχλες), όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Νόμου περί Θήρας.

Giannako Bak

Σελίδα 1 από 9

Επικοινωνία
ΈΔΡΑ: Πάτρα Δ. Γούναρη 9-11  Τ.Κ.:26221  Τ.Θ.: 3009 Τήλ: 2610-361671 / 72 FAX: 2610-346614 Email: info@gkop.gr