Ξεκίνησε σήμερα η παράδοση - παραλαβή των νεοαποκτηθέντων τετρακίνητων οχημάτων από την Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, παρουσία του Προέδρου κου Χριστοφόρου Ευάγγελου και του Γεν. Γραμματέα κ Δάρμα Βασίλειου.

Ευχόμαστε στους Θηροφύλακες που τα παρέλαβαν να είναι καλοτάξιδα και να τους βοηθήσουν τα μέγιστα στα καθήκοντά τους.

Kainourgia Jimny 1

Kainourgia Jimny 2

s2sdefault

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Ηλιόπουλος Δημήτριος, Καγιούλης Δημήτριος και Παναγιώτου Γεώργιος κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή Παναγιά Αρκαδίας και περί ώρας 20:30 εντόπισαν ένα όχημα να εισέρχεται σε χωματόδρομο. Ακολουθώντας την πορεία του οχήματος και μετά από δύο χιλιόμετρα περίπου είδαν το όχημα σταματημένο και τον οδηγό εκτός του οχήματος να κρατά στα χέρια του κυνηγετικό όπλο. Μόλις δε ο οδηγός αντιλήφθηκε τους Θηροφύλακες τοποθέτησε το κυνηγετικό όπλο εντός του οχήματος.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν δίπλα στην πόρτα του οδηγού δύο φυσίγγια τα οποία χρησιμοποιούνται για την θήρα του αγριόχοιρου, και τα οποία μόλις είχαν ριχτεί, κάτι το οποίο ο οδηγός παραδέχτηκε.

Με εντολή του εισαγγελέα Τριπόλεως συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, κατασχέθηκαν το όχημα, το κυνηγετικό όπλο, μία φυσιγγιοθήκη με 26 φυσίγγια και η άδεια θήρας, ενώ υπεβλήθη η σχετική μήνυση για παράνομη θήρα όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού Κώδικα.

Kagioulis Panagiotou Iliopoulos

s2sdefault

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Ξυδιάς Εμμανουήλ και Φούτρης Νικόλαος με περιοχή ευθύνης τους αυτήν των Κυνηγετικών Συλλόγων Άστρους και Τρίπολης αντίστοιχα, περιπολούσαν από κοινού αξιοποιώντας σχετική καταγγελία για παράνομη θήρα εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής «Φαράγγι Μαζιάς». Μετέβησαν στην περιοχή της Τ.Κ. Καστάνιτσας και περίπου στις 23:00 εντόπισαν στην θέση «Πέτρα-Γούβες» ένα αγροτικό όχημα να κινείται σε αδιέξοδο χωματόδρομο και να εισέρχεται εντός του Καταφυγίου.

Μια ώρα αργότερα, κι ενώ βρισκόταν υπό διαρκή διακριτική παρακολούθηση από τους θηροφύλακες, το αγροτικό όχημα πλησίασε προς το μέρος τους. Στο δε σήμα που έγινε να σταματήσει για τον προβλεπόμενο έλεγχο, ο συνοδηγός άνοιξε την πόρτα και κρατώντας κυνηγετική καραμπίνα τράπηκε σε φυγή εντός του δάσους, ενώ ο οδηγός παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι Θηροφύλακες ζήτησαν να κάνουν έλεγχο στο όχημα καθώς διαπίστωσαν ότι υπήρχε κυνηγετικό όπλο εκτός θήκης αλλά ο οδηγός με έντονο και απειλητικό ύφος άρχισε να φωνάζει μην επιτρέποντας να πλησιάσουν το όχημα. Παραδέχτηκε δε ότι το κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα ήταν δικό του καθώς επίσης ότι ήταν γεμάτο.

Οι Θηροφύλακες στην συνέχεια ζήτησαν να αδειάσει την καραμπίνα και ο οδηγός έβγαλε από αυτή 5 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Αφού τον ενημέρωσαν ότι η παραποίηση όπλου για να μπορεί να δέχεται περισσότερα από τρία συνολικά φυσίγγια είναι παράνομη, αρνήθηκε να παραδώσει το κυνηγετικό του όπλο και εμφανώς εξαγριωμένος φώναζε να μην τον πλησιάσουν. Ύστερα συζήτηση πείσθηκε να δώσει τα στοιχεία του στους Θηροφύλακες. Όπως διαπιστώθηκε, το όχημα ανήκε στον συνοδηγό του οχήματος που είχε πριν λίγο διαφύγει. Επίσης, στο όχημα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένας φορητός προβολέας, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων καθώς κι ένας φορητός ασύρματος.

Τέλος, υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον των δύο ατόμων από τους Θηροφύλακες στο Δασαρχείο Κυνουρίας για παράνομη θήρα εντός καταφυγίου άγριας ζωής, για παράνομη μεταφορά και τροποποίηση κυνηγετικού όπλου, για παράνομη θήρα από μηχανοκίνητο μέσο, για παράνομη θήρα το βράδυ καθώς και για απείθεια και άρνηση ελέγχου όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού και του Ποινικού Κώδικα αλλά και του Νόμου περί όπλων.

s2sdefault

Συνάδελφοι, παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι να βοηθήσει! Ο Alexandros Kartsakalis μας ενημέρωσε σχετικά με την κλοπή των δύο σκύλων του:

«Καλησπέρα σε όλους μου έκλεψαν στις 4/1/18 το απόγευμα στις 17:00 από το Κορωπί μια πόιντερ ασπρόμαυρη με αριθμό τσιπ 90018200066748 και μια κούρτσχααρ άσπρο κανελί με αριθμό τσιπ 900182000666750. Ήταν ένα citroen xsara κόκκινο δεν έχω φωτογραφία από την κούρτσχααρ, είναι δέκα ετών».

Klopi skylon

Klopi skylon2

Επικοινωνία
ΈΔΡΑ: Πάτρα Δ. Γούναρη 9-11  Τ.Κ.:26221  Τ.Θ.: 3009 Τήλ: 2610-361671 / 72 FAX: 2610-346614 Email: info@gkop.gr